Info rekto:verso

rekto:verso op Klara

Herbeluister de uitzending van Babel van woensdag 25 januari 2012 waarin redacteur Wouter Hillaert toelichting geeft  bij ons nieuwe nummer 50!

 

DEBAT: heeft cultuur de media nog nodig?

News Lab Apache en rekto:verso nodigen iedereen uit op het debat: Heeft cultuur de reguliere media nog nodig?

Analyses over de huidige cultuurberichtgeving in kranten en op radio en tv zijn er genoeg geweest. Krimpende recensies, groeiende personencultus, steeds minder kunst, steeds meer consumentenadvies. Culturele organisatoren en kunstcritici kunnen erover doorbomen tot ze honderd zijn. Maar wat stellen ze ertegenover? In dit debat laten we de reguliere media links liggen als een voldongen feit, en zoeken we het zelf uit.

woensdag 21 maart 2012, 20 – 22.30 u, Antwerpen

Summerschool Kunstkritiek zoekt critici

Voor het zevende jaar op een rij biedt rekto:verso ook in 2016 een workshop kunstkritiek aan op het TheaterFestival. Schrijf je vóór 1 augustus 2016 in voor een fijne kijk- en schrijfweek!

 

Rekto:verso sponsort onderzoeksjournalistiek

Dit jaar reikt rekto:verso drie ipv twee beurzen van elk € 1000 uit, voor auteurs met een eigen journalistiek onderzoek binnen het brede veld van kunst en cultuur in Vlaanderen en/of Nederland. De resultaten van het onderzoek worden dan, in de vorm van een artikel, gepubliceerd in rekto:verso. Welk onderwerp vind jij dat er dringend eens serieus onderzocht dient? Dien voor 1 juli 2014 je aanvraag in.

 

Rekto:Verso Academy: naar een nieuwe kunstkritiek?

Met de Rekto:Verso Academy (R:VA) koos cultuurtijdschrift rekto:verso voor een labo waarin vijftien jonge kunstcritici, kunstenaars, filmmakers, tekenaars en webdesigners samen actief op zoek gaan naar nieuwe vormen van online kunstkritiek.

Work-in-progress R:VA

Sinds begin 2013 wordt in de Rekto:Verso Academy (R:VA) lustig geëxperimenteerd met nieuwe vormen van (online) kunstkritiek. Volg hieronder de voorlopige resultaten... Lees hier meer over de Rekto:Verso Academy.

 

Tien redenen om rekto:verso te steunen

We zullen het niet verhullen: rekto:verso kan extra steun van culturele organisaties of privé personen goed gebruiken. Anno 2013 een papieren tijdschrift blijven maken is een gewaagde onderneming. Om deze tien redenen blijven we geloven dat rekto:verso een project is dat ook de komende tien jaar jouw steun verdient.

 

Debat: een gecultiveerd gebrek aan respect

Op 19 november 2013 organiseren MO*, Apache.be, DeWereldMorgen, StampMedia en rekto:verso samen een mediadebat in Gent. David Van Reybrouck, Tom Naegels en Margo Smit gaan in gesprek over onderzoek, onthulling en inzicht als eerste opdracht voor de media.

 

Debat: de andere kant van het buitenland

Op maandag 16 december organiseren KVS en rekto:verso een debat rond internationalisering. Wat beogen we precies met internationaal reizen en programmeren? Boude stelling: er bestaat goeie en slechte internationalisering.

 

4x4 - kiezen is een kunst

In het voorjaar van 2014 vrijen kunstencentrum CAMPO en cultuurtijdschrift rekto:verso de stiefmoeder aller verkiezingen op met vier gespreksavonden over de rol van kunst in de eenentwintigste-eeuwse samenleving. Telkens zetten we twee opponenten met andere zienswijzen tegenover elkaar in de zetel, met aan hun zijde elk een sidekick die ze zelf mogen meebrengen. Zie het als The cook, the thief, his wife and her lover… 

Gratis mits reserveren

 

Rekto:verso zoekt communicatiemedewerker (M/V)

Om de vruchten van onze arbeid nog meer zichtbaar te maken, is rekto:verso op zoek naar een al even dynamische en vrijwillige (en dus onbezoldigde) COMMUNICATIEMEDEWERKER (M/V)

 

Rekto:verso zoekt muziekredacteur (M/V)

Vind jij ook dat het met de sectie muziek in ons tijdschrift nog beter kan? Rekto:verso is tegen 10 februari 2014 op zoek naar een vrijwillige (en dus onbezoldigde) MUZIEKREDACTEUR (M/V)

Uw idee voor onze politici?

In het kader van 4x4 - Kiezen is een kunst dagen CAMPO en rekto:verso u uit om ook zelf constructieve voorstellen te doen, of prangende vragen te formuleren. Welke concrete programmapunten rond kunst en cultuurbeleid wil u in de programma's van politieke partijen zien verschijnen, al dan niet ter vervanging van andere? Wat geeft u mee aan de volgende minister van Cultuur?

 

Nieuwe media vragen een toekomstgericht mediabeleid

Media.21, een organisatie waarbinnen de onafhankelijke en nieuwe media-initiatieven Apache.be, DeWereldMorgen.be, Doorbraak.be, Express.be, MO*/MO.be, Newsmonkey.be, rekto:verso en StampMedia de krachten bundelen, pleit voor een drastische herziening van de bestaande perssteun. De rol van de overheid in het medialandschap is niet vrijblijvend. Voor Media.21 dient de focus te worden verschoven van het financieel ondersteunen van mediabedrijven naar het structureel ondersteunen van journalistiek.

 

Beste MO*-lezer, dit is iets voor u...

Rekto:verso zoekt zakelijk leider

Rekto:verso gaat op bosklas, wil je mee?

Debatreeks 4x4: Cultuur onder rechts bestuur

We gaan op stadsklas, wil je mee?

Rekto:verso live: ‘Ja is het nieuwe nee!’

Workshop circuskritiek

Cross Critique: kunstkritiek in beelden

Phantom Radio: Underground LIVE!

Woensdag 8 maart: gender bender, een salon over m/v/x in de cultuursector

Vacature zakelijk coördinator

Duo Dates: tien voorstellen voor Antwerpen

Vrijdag 2 sep: het Grote Participatiedebat

Het 2e Cultuurparlement van de Lage Landen

Zes voorstellen voor de Vlaams-Nederlandse kunstensector

Welkom op het Cultuurparlement van de Lage Landen!

Lezers gezocht voor een onderzoek naar de actuele kunstkritiek

Debat: lijden, medelijden en religie

Maandag 6 juni: doe de DUO DATES!

Masterclass: Leuven Kritiek

Doe het Cultuurparlement van de Lage Landen

Zwart tegen wit, wit tegen zwart

Debat: Kunst zkt school

En avant Mons!

Vier cultuurministers op een rij

Stil verzet - Rekto:verso nr 62 in Passa Porta

Workshop Filmkritiek

En wat vindt u van rekto:verso?

Werk mee aan de kunstkritiek van morgen!

Tien jaar, tien debatten

Rekto:verso wint Vlaamse Cultuurprijs!

Steun rekto:verso voor nog eens tien jaar!

Rekto:verso ruilt

MO*lezing: Alfredo Jaar en Katerina Gregos - Creating a riot: Kan kunst de politiek veranderen?

Interview Trio op Klara

rekto:verso vindt vriendjes