Masterclass: Leuven Kritiek

Van oktober 2016 tot april 2017 geeft rekto:verso een masterclass kunstkritiek aan acht critici-in-spe met een Leuvense link, in samenwerking met STUK, 30CC en KU Leuven. We laven ons een jaar lang aan dans, theater en beeldende kunst. Doe je mee? Meld je aan voor 1 juni!

Dit is een oefening: 1) Hang je vaak rond in Leuven? 2) En dan minstens zo vaak in de schouwburg en in het kunstencentrum als op café? 3) Voel je daarbij steeds de lust om erover te schrijven? Dan hebben wij iets voor jou: een masterclass kunstkritiek.

Dit is een aanbod: 1) Ga een jaar lang gratis naar dans, theater en beeldende kunst in STUK en 30CC. 2) Schrijf vijf artikels onder begeleiding van de redactie van rekto:verso, 3) Praat erover door met zeven andere zielen die een sprong willen maken in hun schrijven. Een oefening voor jou?

Wat?

punthoofjes.jpgLeuven Kritiek is een kijk-, schrijf- en discussietraject rond theater, dans en beeldende kunst. Een jaar lang gaan we met een groepje van acht critici samen tien voorstellingen en expo’s zien in Leuven. Je schrijft er in totaal drie recensies en twee essays over. Eén keer per maand leggen we die schrijfsels samen, feedbacken we elkaar in groep en discussiëren we over de zin en onzin van kunstkritiek. Dat alles onder begeleiding van de redactie van rekto:verso. De betere resultaten maken we publiek.

Leer dus nog beter kijken, nog beter schrijven, nog beter praten over kunst. Leuven verdient dat! Zo kunnen de acht deelnemers het hele jaar gratis naar voorstellingen en expo’s in 30CC en STUK, ook buiten de masterclass.

Wanneer?

Leuven Kritiek loopt van oktober 2016 tot april 2017 (niet in januari), met elke maand:

  • twee bezoeken aan dans, theater en/of beeldende kunst
  • één gezamenlijke feedback-sessie op een maandagavond

Voor wie?

Leuven Kritiek richt zich op pennen in en rond Leuven. Zij hebben al eens een recensie geschreven, stiekem voor zichzelf of voor een medium. Zij willen vooral een sprong maken in hun reflectie over dans, theater en beeldende kunst. Ze dromen misschien zelfs van een toekomst in de kunstkritiek.

Hoeveel?

Gratis!

Wie?

Leuven Kritiek is een initiatief van rekto:verso, STUK, 30CC en KU Leuven. Samen willen we het beschouwende schrijftalent in Leuven extra uitdagen, voor een nog straffer kritisch klimaat. De begeleiding wordt verzorgd door Wouter Hillaert (freelance podiumcriticus voor De Standaard) en andere redactieleden van cultuurtijdschrift rekto:verso.

Hoe?

Meld je aan voor 1 juni. Stuur je motivatie en een cv naar info@rektoverso.be, plus een recensie of een langere tekst die een goed beeld geeft van je schrijven over kunst. Begin juli weet je of je erbij bent. Tegen dan kennen we ook het precieze programma van de sessies.

Nog vragen?

Stel ze bij wouter.hillaert@rektoverso.be

 

^ Terug naar boven
 

Reacties

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • No HTML tags allowed
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

Als maatregel om geautomatiseerde spamrobotten tegen te gaan, vragen wij u het huidige jaar in te vullen. Op die manier kunnen we uw bericht onderscheiden van spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.