En avant Mons!

Van 6 tot 9 juli gaat rekto:verso resideren in culturele hoofdstad Mons 2015, ter gelegenheid van het Festival au Carré. We duiken gretig in het aanbod van expo’s en voorstellingen, zoeken het verhaal achter Mons 2015, en schrijven ter plekke elk een artikel voor onze site. Zin om mee te gaan? Er zijn nog vier plekjes voor snelle beslissers.

Festival au Carré is een breed festival met dans, muziek en theater. Tijdens onze residentie zijn er concerten van Chastity Brown en Saule met het Gipsy Orkestar, presenteert choreografe Michèle Ann De Mey de nieuwe voorstelling Memories, en gaat Wim Vandekeybus in wereldpremière met Speak low if you speak love, met muziek van Mauro en zang van Tutu Puoane. Bekijk hier het volledige festivalprogramma.

Tegelijk zijn er de vaste zomertentoonstellingen op Mons 2015 (oa van Wiels), gingen er dit jaar in Mons vijf nieuwe musea open, heb je digitale gemeenschapsvormende projecten als Café Europa en zoveel meer. Genoeg om ons lustig bezig te houden, mogelijke interviews te doen, Mons dieper in te duiken dan als loutere cultuurtoerist.

Zin om mee te gaan?

Er is naast redactieleden Wouter Hillaert en Ann Overbergh nog plek voor 4 min of meer geoefende auteurs/critici/cultuurjournalisten, die zin hebben om Mons 2015 in groep te beleven, en tijdens de residentie één artikel te plegen over (het aanbod van) de Culturele Hoofdstad voor de site van rekto:verso. Iedereen kan zijn eigen neus volgen, maar we zien een meerwaarde in het gedeelde gesprek. Een informeel werkverblijf, dus. Elke deelnemer verbindt zich tot het schrijven van één verdiepend artikel voor de site van rekto:verso.

Kostprijs: gratis (catering en transport betaal je zelf, we hebben een paar gratis tickets)

Faciliteiten: we hebben een eigen redactielokaal in theaterhuis Le Manége

Overnachting: we hebben samen drie gratis kamers in het plaatselijke Ibis-hotel. Je deelt dus een kamer.

Interesse?

Stuur voor vrijdag 12 juni een kort motivatiemailtje naar redactie@rektoverso.be, met een cv. We kunnen immers de interesse niet goed inschatten. We laten je dan snel iets weten.

 

^ Terug naar boven
 

Reacties

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • No HTML tags allowed
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

Als maatregel om geautomatiseerde spamrobotten tegen te gaan, vragen wij u het huidige jaar in te vullen. Op die manier kunnen we uw bericht onderscheiden van spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.