Kunstenaarspagina

Subcultuur in cartoons

We vroegen vier illustratoren om samen één strip te maken rond 'subcultuur'. Ze tekenden hun eigen fantasie uit in twee pagina's, en gaven die door aan de volgende, om op verder te werken. Een 'chain comic', heet zo'n kettingbrief in beelden. Underground-cultuur, naar het schijnt. 

 

De kunstenaarspagina: Honoré d'O

De kunstenaarspagina, deel 5: Honoré d'O.

Geachte Jerome David Salinger

Deze brief ga je nooit lezen. Niet alleen omdat je dood bent. Als je in leven was, dan nog had je deze brief nooit gelezen. Dat komt namelijk — en dat zeg ik tegen u, dames en heren, want Salinger weet dit al — dat komt, omdat Salinger zich in de jaren zestig terugtrok uit het publieke leven en uiteindelijk stopte met publiceren. Hij gaf geen interviews meer en leidde een teruggetrokken bestaan op een geheime plaats. (uitgesproken op de presentatie van rekto:verso nr 62 in Passa Porta, 3 juni 2014)

 

De tong

Het gebeurde toen de oude toneelspeler zijn vijfenzeventigste verjaardag zou vieren. Hoe oud hij in werkelijkheid was wist niemand, maar zijn collega’s hadden erop aangedrongen nu iets voor hem te doen voor het te laat was. Hij kon er 70 maar ook 95 zijn. Zijn gestel was broos en het scheen iedereen toe dat dit altijd al het geval was geweest, maar zeker wisten ze het niet. (uitgesproken op de presentatie van rekto:verso nr 62 in Passa Porta, 3 juni 2014) 

 

Je laat een blad vallen

Je neemt een blad papier en je laat het vallen. Je bukt je, je handen rapen het op. Je laat het weer vallen, je knieën buigen zich en je vingers rapen het op, je kuitspieren duwen je ogen omhoog, die moeilijk het onderscheid kunnen maken tussen het verschil: een blad leeg papier of een leeg blad papier. (uitgesproken op de presentatie van rekto:verso nr 62 in Passa Porta, 3 juni 2014) 

Illustratoren kijken vooruit: Ben Raes

We vroegen aan een aantal illustratoren om vooruit te blikken op de toekomst van rekto:verso. Hieronder de bijdrage van Ben Raes.

 

Kunstenaars kijken vooruit: Mira Sanders

We vroegen kunstenaars om vooruit te blikken op de toekomst. Hieronder de bijdrage van Mira Sanders.

 

Illustratoren kijken vooruit: Thomas Huyghe

We vroegen aan een aantal illustratoren om vooruit te blikken op de toekomst van rekto:verso. Hieronder de bijdrage van Thomas Huyghe.

 

Illustratoren kijken vooruit: Luc Degryse

We vroegen aan een aantal illustratoren om vooruit te blikken op de toekomst van rekto:verso. Hieronder de bijdrage van Luc Degryse.

 

Illustratoren kijken vooruit: Marijn Dionys

We vroegen aan een aantal illustratoren om vooruit te blikken op de toekomst van rekto:verso. Hieronder de bijdrage van Maryn Dionys.

 

Kunstenaars kijken vooruit: Louis De Cordier

We vroegen kunstenaars om vooruit te blikken op de toekomst. Hieronder de bijdrage van Louis De Cordier.

 

Illustratoren kijken vooruit: Martha Verschaffel

We vroegen aan een aantal illustratoren om vooruit te blikken op de toekomst van rekto:verso. Hieronder de bijdrage van Martha Verschaffel.

Kunstenaars kijken vooruit: Renato Nicolido

We vroegen kunstenaars om vooruit te blikken op de toekomst. Hieronder de bijdrage van Renato Nicolido.

 

Illustratoren kijken vooruit: Steve Michiels

We vroegen aan een aantal illustratoren om vooruit te blikken op de toekomst van rekto:verso. Hieronder de bijdrage van Steve Michiels.

 

Kunstenaars kijken vooruit: Ives Maes

Kunstenaars kijken vooruit: Dirk Zoete

De kunstenaarspagina: Sidi Larbi Cherkaoui, Sutra

De kunstenaarspagina: Honoré d'O

De kunstenaarspagina: Annelies Vaneyken

De kunstenaarspagina: Nico Dockx