Laura Colemont

Games in België 2: search the money!

Met een omzet van 41 miljoen in 2012 blijft de Belgische game-industrie een sector die groeit en constant in beweging is, maar zijn hoogtepunt nog lang niet heeft bereikt. Een droom voor ondernemers? Niet in ons land. Investeerders en bedrijfsleiders kampen met het moeilijke financiële klimaat in België. Willen gamebedrijven blijven overleven, dan moet de overheid zijn beleid beter afstemmen op de noden van de sector.

 

Games in België 3: opleidingen in ontwikkeling

De game-industrie in België is volop in ontwikkeling, en dat laat zich voelen in de diverse opleidingen ‘Digital Arts & Entertainment’ (DAE). Samen tellen ze in 2014 al 213 alumni, waarvan 42% aan de slag is in de sector zelf. Maar als dat aantal studenten blijft stijgen, waar kunnen zij dan allemaal terecht? Sluit hun vergaarde knowhow wel aan bij de wensen van de werkgevers? Een onderzoek naar de onderbouw van de Belgische game-industrie.

Games in België 1: een land op achterstand?

We weten dat er in België 4,2 miljoen mensen zijn die zichzelf gamer noemen. Maar wat weten we over de achterliggende game industrie in ons land? Zelfs na twintig jaar blijven de verzamelde Belgische gameproducenten een vrij jonge sector, die nog steeds aan een inhaalbeweging bezig is. Hoe internationaal het verschil maken? Verschillende opties dienen zich aan. Eén inzicht staat vast: voor een extra boost is samenwerking nodig, zowel hier als met het buitenland.