Chloë Nols

Cœur de Pirate: ‘Adieu’

Cœur de Pirate ziet eruit als een snoepje. Een heel zóét snoepje, waarvan je niet vermoedt dat de kern een zure bom is die je gehemelte helemaal openhaalt. Wie niet van ‘smoelentrekkers’ houdt, kan er zich beter van onthouden, want de zure suiker die onaangekondigd vrij spel krijgt in je mond, is slechts een voorsmaakje van de talloze verrassende tegenstellingen die deze jonge Canadese zangeres kenmerken.

 

De Vlaamse pop wil naar het buitenland

Money Talks. Treffender dan die song van J.J. Cale kan het niet. Als de Vlaamse popmuzieksector vandaag on speaking terms is met het beleid, maar beide partijen het niet eens raken, dan is dat omdat geld het hoogste woord voert. De inzet voor de sector staat in het Muziekmanifest. Een druppel op een hete cd?

De facelift achter het masker

Hoe boeiend kan een serie over een aantal 'wanhopige huiswijven' uit de Amerikaanse suburbia zijn? Zéér, als we mogen afgaan op de gigantische kijkcijfers van Desperate Housewives. De meer dan 120 miljoen kijkers én de critici spraken grote waardering voor deze serie uit, omdat ze de hypocrisie van de hedendaagse Amerikaanse samenleving genadeloos zou blootleggen. Maar doet de serie dat eigenlijk wel?