Voor niks schijnt de zon

Velen onder u weten het wellicht nog. Goed een jaar geleden was rekto:verso niet zomaar een tijdschrift voor kunstkritiek, maar een gratis tijdschrift voor kunstkritiek. Verspreid op 5000 exemplaren, via een twintigtal verdeelpunten in Vlaanderen. Omdat gratis natuurlijk niet echt bestaat, en wij vorig jaar niet over de poen beschikten om dat feestje langer vol te houden, vroegen we het voorbije jaar uw bescheiden bijdrage, in de vorm van een heus (steun)abonnement. Met succes: vierhonderd abonnementen hebben we verkocht. Daar hoeven we naar onze bescheiden mening niet écht beschaamd om te zijn, maar 5000 lezers vonden we toch leuker. We kregen meer reacties, meer spontane inzendingen, meer fan- en hatemail.

Dus zochten en vonden we geld. Lang niet genoeg, maar toch al voldoende om u niet zonder trots aan te kondigen dat we rekto:verso vanaf januari opnieuw gratis en voor niks door ramen en deuren zullen kunnen smijten. Opnieuw op minstens 5000 exemplaren, en deze keer op een kleine veertig plekken in Vlaanderen en in beperkte mate ook in Nederland. In een nieuw formaat en met een volledig herdachte vormgeving. U zult hem dus misschien niet meteen herkennen, behalve aan het feit dat de nieuwe rekto:verso weer zo gratis zal zijn als hij moet zijn.

Ook inhoudelijk zijn we intussen op bezinning geweest. Rekto:verso blijft natuurlijk schrijven over kunst en houdt daarbij geen rekening met schotten en barrières tussen disciplines, smaken, hoge kunst of entertainment. We blijven een platform voor critici die dwars durven te denken. Wel hebben we een aantal nieuwe formats in petto en zullen we lange kritieken en essays meer dan vroeger afwisselen met kortere stukken. Alle bijdragen, voorstellen, tips of ideeën zijn en blijven als vanouds welkom op redactie@rektoverso.be.

Goed nieuws heeft steeds ook een keerzijde. In dit geval is dat ongetwijfeld het feit dat rekto:verso in de toekomst niet meer naar u toe zal komen, maar dat u hem zal moeten zoeken. Het is wel nog altijd mogelijk om een steunabonnement aan te schaffen, door 30 euro over te schrijven op het rekeningnummer 735-0063912-74 (KBC), en zo ons tijdschrift naar gewoonte in uw brievenbus te krijgen. Met vragen hierover, of over lopende abonnementen, kunt u zoals altijd terecht op info@rektoverso.be.

Geniet intussen van de veertiende en laatste rekto:verso oude stijl. En laat ons weten wat u erover denkt, op lezersbrieven@rektoverso.be.
 

^ Terug naar boven
 

Reacties

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • No HTML tags allowed
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

Als maatregel om geautomatiseerde spamrobotten tegen te gaan, vragen wij u het huidige jaar in te vullen. Op die manier kunnen we uw bericht onderscheiden van spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.